Hoe ik een blogtekst schrijf

De meeste ondernemers weten inmiddels wel hoe belangrijk het is om te bloggen. De tijd echter om deze blogpost te schrijven, ontbreekt nogal eens. Het uitbesteden van het schrijven van blogteksten is daarom een goede keus. Wanneer ik het heb over een blogtekst, bedoel ik een tekst die komt te staan op de blogpagina die gekoppeld is aan jouw website. Deze blogtekst zorgt ervoor dat bezoekers langer op jouw website blijven en leuke informatie, tips en trucs opdoen over jouw producten of diensten. Als je goede blogposts publiceert, komen je bezoekers vaker terug naar jouw website om te kijken of er nog nieuwe informatie te vinden is over wat zij interessant vinden aan jouw product of dienst.

Een blogpost bevat een tekst die op een vrij informele wijze geschreven is. Een blogtekst is bedoeld om de lezer te informeren. De tekst kan gaan over actualiteiten binnen jouw onderneming, een nieuwe dienst, of bijvoorbeeld over een zojuist toegevoegd voorwerp of product aan het assortiment. De tekst wordt geschreven vanuit het bedrijf of de onderneming. Daarom is de schrijfvorm meestal ik of wij. Een duidelijke, persoonlijke en eenvoudige schrijfstijl is voor lezers prettig om te lezen. Dit leest namelijk makkelijk weg en de informatie is goed te begrijpen. Ook de structuur van een blogtekst maakt de tekst makkelijk leesbaar.

 

 

Dit kun je verwachten als ik een blogtekst voor je schrijf:

  • De tekst is begrijpelijk geschreven met eenvoudig taalgebruik, ook wel praat-taal genoemd;
  • Ik verplaats me in de onwetende lezer, de gehele kwestie wordt omschreven van aanzet tot uitkomst;
  • De tekst heeft een overzichtelijke structuur. Ik gebruik tussenkopjes, alinea’s, opsommingstekens, opvallende zinnen tussen aanhalingstekens en witregels om de tekst prettig leesbaar te maken;
  • Ik zoek naar een pakkende titel, die de bezoeker als het ware dwingt om verder te lezen;
  • De blogtekst start met een korte maar duidelijke inleiding, waarin verteld wordt wat de lezer te wachten staat in de verdere tekst;
  • De blogtekst sluit ik af met een samenvatting, conclusie of de herhaling van de kernboodschap.

Heb je na het lezen van deze tekst een goed beeld gevormd van wat een blogtekst inhoudt en wil je een blogtekst door mij laten schrijven? Lees dan hier verder. 

Ben je niet op zoek naar een blogpost voor je eigen website maar een ander soort tekst, bijvoorbeeld een artikel die je kunt plaatsen op een externe website? Klik dan hier.