Verschillende teksten die jouw schrijfhulpje kan aanleveren

Er zijn vele teksttypes die op het internet gepubliceerd worden. Deze teksten hebben enkele overeenkomsten, maar ook veel verschillen. Een belangrijke overeenkomst is het minimale aantal woorden en de opmaak van de tekst. 

Mocht je al weten welke tekst je wil laten schrijven, ga dan direct naar: Schrijfopdracht aanleveren

Blogteksten

Een blogtekst plaats je op je eigen website. Veel bedrijven hebben een blogpagina toegevoegd aan hun website om op deze manier informatie te kunnen delen met de bezoekers. De informatie gaat over een nieuwe dienst, een toegevoegd product of leuke activiteiten binnen de onderneming. Een blogpost wordt op een informele manier geschreven en er wordt over het algemeen gebruik gemaakt van de wij- of ik-vorm. Lees meer over blogteksten.

Artikelen 

Artikelen worden gebruikt in kranten en nieuwsbrieven, maar ook als moderne reclamefolder. Er worden enkele links in de tekst verwerkt die verwijzen naar jouw website. Artikelen worden geplaatst op externe websites die passen bij het onderwerp van de tekst. In dat geval heeft het artikel als doel; het werven van extra bezoekers op jouw website. Lees meer over artikelen.

SEO-teksten

Een SEO-tekst is dé manier om de aandacht van Google of andere zoekmachines op je te vestigen. Een goed opgestelde SEO-tekst zorgt voor een betere ranking. Zelfs na de nieuwe updates is het mogelijk om met dergelijke teksten een goed resultaat te behalen. Het is wel van belang dat, naast de regels voor het schrijven van SEO-teksten, de E-E-A-T richtlijnen in acht worden genomen. Lees meer over SEO-teksten.

Website teksten

Website teksten, ook wel webteksten genoemd, omvat alle geschreven content op een website. Je website is een uitgebreid visitekaartje waarbij de website tekst een grote en zeer belangrijke rol speelt. Bezoekers dienen in één oogopslag te kunnen “lezen” waarover jouw website gaat. Ze moeten direct kunnen zien waar ze kunnen vinden wat ze zoeken. Dit kan door makkelijk leesbare website teksten te publiceren in een overzichtelijke paginastructuur. Lees meer over website teksten.

Landingspagina’s

De tekst voor een landingspagina bevat een “call to action”. Letterlijk vertaald, een oproep tot actie. Landingspagina’s dienen als extra ‘vangnet’ voor bezoekers. De tekst gaat over één product, dienst, evenement of onderwerp en bevat bijbehorende zoekwoorden. Wanneer men Googelt op deze woorden, komt niet de homepage bovenaan in de resultaten te staan, maar de landingspagina. Vanuit de landingspagina kan de bezoeker direct overgaan tot het inschrijven, kopen of afnemen van een dienst of product of naar de rest van je website navigeren. Lees meer over de teksten van landingpagina’s.

Productomschrijvingen

Productomschrijvingen staan onder de productfoto’s in een webshop. Deze omschrijvingen zorgen ervoor dat je in één oogopslag ziet waarvan het product gemaakt is, welke functie het heeft, in welke maten het verkrijgbaar is enzovoorts. Productteksten zijn actief geschreven, waardoor ze bezoekers onbewust overhalen tot het kopen van het desbetreffende product. Daarnaast hebben deze teksten een belangrijke functie als het gaat om de ranking in zoekmachines. Lees meer over productomschrijvingen.